Οικονομία|19.12.2018 14:55

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων της «Χαλυβουργικής»

Newsroom

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της εταιρείας «Χαλυβουργική», «μιας ιστορικής βιομηχανίας της χώρας μας που οδηγείται στο κλείσιμο κάτω από το βάρος των χρεών της και των αντιπαραθέσεων μεταξύ των ιδιοκτητών-μετόχων της».

Όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική» και οι οικογένειές τους είναι «οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την εξέλιξη», γι' αυτό και ζητεί από την κυβέρνηση «άμεσα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξή τους».

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την ίδια ώρα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την άρση εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ ΔΕΗ-0,67% στη ΛΑΡΚΟ, μιας ακόμη μεγάλης επιχείρησης του μεταλλουργικού τομέα στην οποία είναι μέτοχος η ΔΕΗ. «Μια εταιρεία που οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές κυβερνήσεων και διοικήσεων την έφεραν σε αυτό το τραγικό σημείο.

Τα χρέη της ΛΑΡΚΟ όμως δεν απειλούν μόνον την ύπαρξη της ίδιας, αλλά και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ ΑΕ, καθώς οι οφειλές της πρώτης ξεπερνούν την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ (!), γεγονός που, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε ολόκληρη την ελληνική βιομηχανία και συνολικά στην εθνική οικονομία».

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση, καθώς με την έλευση του νέου χρόνου (πιθανή άρση της εκπροσώπησης από 1/1/2019) κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Χαλυβουργική