Νέα μέτρα στήριξης της αγοράς επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών
NewsroomΝέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη της αγοράς φαίνεται ότι ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το Open TV, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα νέο μίνι πακέτο στήριξης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που ακούγεται αρκετά τις τελευταίες ημέρες είναι να υπάρξει μια παράταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων ειδικά για τον κλάδο της εστίασης. Εξετάζεται να εφαρμοστεί και για τον κλάδο του λιανεμπορίου, αλλά με μικρότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί. Η παράταση θα αφορά τρεις ακόμη μήνες, δηλαδή Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Επίσης, εξετάζεται πολύ σοβαρά να υπάρξει στήριξη επιχειρήσεων που δεν περιλαμβάνονταν στους λεγόμενους πληττόμενους ΚΑΔ, επειδή για παράδειγμα ήταν ανοιχτές στο lockdown, αλλά τώρα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Για παράδειγμα φαρμακεία και σούπερ μάρκετ τα οποία βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, πλήττονται πλέον από την κρίση, καθώς δεν υπάρχει το τουριστικό ρεύμα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν στηριχθεί και αυτό που εξετάζεται σοβαρά είναι να ενταχθούν και αυτές οι επιχειρήσεις τοπικά σε μέτρα στήριξης, όπως είναι η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά και των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV:
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!