«Έμφραγμα» στη Γουόλ Στριτ: Σε χαμηλό 14 μηνών o Dow Jones
NewsroomΠτωτικές τάσεις επικράτησαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ καθώς το σχέδιο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να συνεχίσει τη μείωση του ισολογισμού της και ο κίνδυνος για κλείσιμο πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών πυροδότησε την αγωνία των επενδυτών.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 464,06 μονάδων (-1,99%) και έφτασε στις 22.859,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 6.528,41 μονάδες, μειωμένος κατά 108,42 μονάδες ή -1,63%.
Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 39,54 της μονάδας (-1,58%), στις 2.467,42 μονάδες.
Μέχρι στιγμής, ο Δεκέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας του 2018 για τον S&P 500 καθώς οι εταιρείες του δείκτη έχουν χάσει 2,39 τρισ. κεφαλαιοποίηση μέσα σε αυτό το διάστημα.
Αντίστοιχα, σε χαμηλό 14 μηνών βρίσκεται ο Dow Jones, πέφτοντας κάτω από τις 23.000 μονάδες.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων