Οικονομία|29.07.2020 21:57

Αναδρομικά συντάξεων: Μπλόκο σε όσους δεν έχουν προσφύγει για επικουρικές, δώρα - Παραδείγματα

Newsroom

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για καταβολή αναδρομικών επικουρικών και δώρων φαίνεται να έχουν μόνο όσοι συνταξιούχοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και πρόκειται για περίπου 250.000 άτομα (από τους συνολικά 1 εκατομμύριο). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, με την καταβολή των αναδρομικών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, εξαντλείται η υποχρέωση του Δημοσίου να πληρώσει περαιτέρω αναδρομικά σε όσους δεν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Στην εξέλιξη αυτή ουσιαστικά θα παίξει ρόλο η αυστηρότερη κρίση από πλευράς Δικαιοσύνης στις προσφυγές, γιατί η οικονομία έχει μπει όπως αναφέρεται σε ύφεση. Άλλωστε ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους από το βήμα της Βουλής όταν τόνισε ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους εργατολόγους.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN TV

Αναδρομικά: Πώς θα μοιραστούν τα χρήματα - Αναλυτικά παραδείγματα

Αναφορικά τώρα με το πώς θα μοιραστούν τα 1,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που προβλήθηκαν στο OPEN TV για τα ποσά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι ανά Ταμείο.

Παραδείγματα

Συνταξιούχος ΕΥΔΑΠ

Σύνταξη: 1.300 ευρώ Αναδρομικά: 2.600 ευρώ

Συνταξιούχος ΙΚΑ

Σύνταξη: 956 ευρώ Αναδρομικά: 1.340 ευρώ

Συνταξιούχος ΟΑΕΕ

Σύνταξη: 1.584 ευρώ Αναδρομικά: 3.450 ευρώ

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN TV

συνταξιούχοιΚυριάκος Μητσοτάκηςαναδρομικά