Οικονομία|24.12.2018 17:22

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας στην αποκάλυψη του Έθνους για τα «λάθη στα αναδρομικά»

Newsroom

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που περιγράφουν «αλαλούμ» γύρω από τα αναδρομικά των απόστρατων και συνταξιούχων, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. 

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του "Έθνους", προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση».

Παράλληλα, τονίζει ότι η εξ ολοκλήρου καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι το πόσο, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που είχε προϋπολογισθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, κατεβλήθη στο σύνολό του την περασμένη Παρασκευή στους δικαιούχους.

Η απάντηση του ΕΘΝΟΥΣ

«Το ΕΘΝΟΣ στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού του έργου κατέγραψε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το θέμα της επιστροφής των αναδρομικών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. Κατέγραψε δηλαδή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις από λάθη, τα οποία πρέπει το ταχύτερο να επιλυθούν και σε άλλες περιπτώσεις, λόγω μνημονιακών νόμων. Αποστολή της εφημερίδας μας είναι η καταγραφή της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, την οποίαν υπηρετούμε. Και φυσικά, μακριά από εμάς, κάθε νύξη περί «δημιουργίας εντυπώσεων ή μείωσης της σημασίας της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση».

αναδρομικάσυντάξειςένστολοι