Οικονομία|09.09.2020 15:45

Αποκαλύψεις Βρούτση πριν από τη ΔΕΘ: Εφάπαξ τα αναδρομικά - Τι λέει για τις εισφορές

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ για όλα τα «καυτά» οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους φορολογημένους έχει ξεκινήσει. Ωστόσο, οι πληροφορίες τρέχουν και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Open Τv, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που ήθελε την πληρωμή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων εφάπαξ και μέσα στο 2020. 

«Τα αναδρομικά θα δοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Θα είναι εφάπαξ. Χρόνο και τρόπο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Εμείς ετοιμαζόμαστε στο υπουργείο Εργασίας πάντως για να πληρώσουμε. Τα χρήματα τα πληρώνει ο οικονομικός προϋπολογισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Βρούτσης

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για τις ασφαλιστικές εισφορές, ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες. Τόνισε ότι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης είναι η μείωσή των ασφαλιστικών εισφορών. 

«Δεν είναι καινούργιο ζήτημα. Είχαμε τις υψηλότερες στον ΟΟΣΑ. Θα μειώσουμε περαιτέρω τις ασφαλιστικές εισφορές. Τα ποσοστά θα τα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Η συνολική πρόθεσή μας πολιτική και οικονομική είναι κάτι που θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και σημαίνει ότι θα έχει επίπτωση και στην τσέπη του εργαζόμενου και θετική επίδραση στο μισθολογικό κόστος του εργοδότη. Είναι κεντρική πολιτική μας».

Για το αν θα γίνει σε δόσεις απάντησε: «Είναι ενα ζήτημα που θα κρατήσουμε για τον πρωθυπουργό. Θα είναι ένα από τα χαρτιά του στη ΔΕΘ».

ασφαλιστικές εισφορέςεργαζόμενοιΓιάννης Βρούτσηςαναδρομικάμισθωτοί