Συντάξεις: SOS για τις εκκρεμείς υποθέσεις - Στον αέρα οι δικαιούχοι
NewsroomΜεγάλες διαστάσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού φαίνεται να λαμβάνει η καθυστέρηση καταβολής συντάξεων σε ορισμένες κατηγορίες που περιμένουν την αίτηση συνταξιοδότησής τους. Ο εργατολόγος, Δημήτρης Μπούρλος, μιλώντας στο Open TV, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους συγκεκριμένους δικαιούχους, που όχι μόνο δεν λαμβάνουν κάποια προσωρινή σύνταξη μέχρι να εκδοθεί η οριστική, αλλά δεν έχουν και περίθαλψη, σε μία πολύ δύσκολη υγειονομική περίοδο λόγω κορονοϊού.
«Θεωρώ ότι αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα που απασχολεί το ασφαλιστικό μας. Υπάρχουν εκκρεμότητες τριών και τεσσάρων χρόνων. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνουν καν προσωρινή σύνταξη και μένουν χωρίς εισόδημα και περίθαλψη. Και, μάλιστα, σε περίοδο πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρλος και προσέθεσε: «Θα έπρεπε να παίρνουν μία στοιχειώδη σύνταξη έστω θα έπρεπε το κράτος να τους ασφαλίσει. Σκεφτείτε ότι θα τους κρατηθεί η εισφορά ασθένειας για περίοδο που δεν είχαν περίθαλψη».
Οι παραπάνω κατηγορίες δεν ανήκουν σε αυτές που πλέον θα εκδίδονται ψηφιακά και άμεσα: «Η ψηφιακή σύνταξη αφορά δύο κατηγορίες συντάξεων. Του ΟΓΑ και οι συντάξεις χηρείας και από αυτές μόνο οι μεταβιβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Γιατί οι Ιταλοί στο πανευρωπαϊκό του στίβου αγωνίστηκαν με κορδέλα πένθους – Γνώριζαν ποιου σπουδαίου τη μνήμη τιμούσαν;
- Σε αναστάτωση ασθενείς και φαρμακευτικές για τα φάρμακα που αποσύρονται - Οι ανησυχίες
- Αφιέρωμα Super League 2026-27: Νέα σεζόν, νέες φιλοδοξίες και μια μάχη που αρχίζει από το μηδέν
- «Ένιωσα πραγματικά την παρουσία του Θεού»: Μαγεμένη από την Πάτμο η Μαντόνα - Οι εικόνες κατάνυξης