Οικονομία|09.10.2020 15:45

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τι ποσά θα λάβουν οι συνταξιούχοι Δημοσίου και ΙΚΑ - Αναλυτικοί πίνακες

Newsroom

Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι καταβολές των αναδρομικών στους συνταξιούχους που τις δικαιούνται. Το σύνολο των αναδρομικών, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ και αναλύεται σε 892 εκατ. ευρώ προς συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και 496 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους του Δημοσίου. Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα δοθούν στους δικαιούχους μαζί με τις κύριες συντάξεις, στο τέλος του Οκτωβρίου και πιο συγκεκριμένα θα καταβάλλονται από την Παρασκευή στις 23 του μήνα. 

Στον παρακάτω πίνακα που παρουσίασε το Open, αναγράφονται αναλυτικά τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων που υπολογίζεται ότι θα πάρουν οι  συνταξιούχοι του Δημοσίου για το 11μηνο, με βάση την κύρια σύνταξη που λαμβάνουν και τις μηνιαίες μειώσεις που είχαν με βάση το νόμο 4093.

Επιπλέον, στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται αναλυτικά τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, με βάση την κύρια σύνταξη που λαμβάνουν σήμερα (προ φόρων) και τις κρατήσεις που έγιναν με τους δύο μνημονιακούς νόμους (4051 και 4093).


Σημειώνεται επίσης, ότι ο ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να δώσει 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν θα λάβουν αναδρομικά,υπό τη μορφή έκτακτου επιδόματος, καθώς αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο είναι επικεντρωμένο στην πληρωμή των αναδρομικών. 

αναδρομικάΔημόσιοσυνταξιούχοιδικαιούχοιποσάσυντάξειςΙΚΑ