Οικονομία|29.12.2018 17:55

Αυξημένη η αγοραστική κίνηση: Το ethnos.gr στη Βαρβάκειο (pics+vid)

Κώστας Στάμου

Αυξημένη, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι η αγοραστική κίνηση που καταγράφεται στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες, με παράγοντες και εμπόρους της Βαρβακείου να περιμένουν κορύφωσή της ενόψει του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού.

Όπως λένε στο ethnos.gr οι έμποροι της Βαρβακείου, τα φετινά Χριστούγεννα ήταν μια «ανάσα» για την αγορά, ενώ και οι καταναλωτές θα βρουν στους πάγκους της Βαρβακείου μειωμένες τιμές κατά 20%, σύγκριση με την τελευταία πενταετία.

"Η κίνηση, ειδικά τα Χριστούγεννα, ήταν πάρα πολύ αυξημένη, και οι ποσότητες αυξημένες", λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, ενώ ο Γιώργος Πατίστας, κρεοπώλης στην κεντρική αγορά Αθηνών, κάνει λόγο για τιμές, 25% κάτω από τα επίπεδα του 2015.

Ο κόσμος ανταποκρίνεται στις ευκαιρίες που προσφέρει η Βαρβάκειος καθώς το Σάββατο, δύο ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά, σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα στην οδό Αθηνάς, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να αυξηθεί η προσέλευση του αγοραστικού κοινού.

Πάντως, η χριστουγεννιάτικη αγορά κινήθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ και φαίνεται πως οι Αθηναίοι διέθεσαν ένα μεγάλο μέρος του δώρου στα ταμεία της Βαρβακείου.

Βαρβάκειοςαγορά