Οικονομία|30.10.2020 22:36

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Μέχρι 9.000 ευρώ το τετραγωνικό θα φτάσει η τιμή στη Βουλιαγμένη

Newsroom

Αλματώδη ανάπτυξη αναμένεται να καταγράψει κατά το προσεχές διάστημα η αγορά ακινήτων στην επονομαζόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», καθώς τα υπό εξέλιξη αναπτυξιακά έργα στην ευρύτερη περιοχή εκτινάσσουν στα ύψη τη ζήτηση για κατοικίες, συμπαρασύροντας αναλόγως και τις τιμές. Έργα όπως το Ελληνικό, τα Αστέρια Γλυφάδας και το Astir Palace δεν θα αναμορφώσουν απλά την εικόνα του παραλιακού μετώπου της Αθήνας, αλλά θα δώσουν νέα ώθηση στην αγορά real estate των νοτίων προαστίων, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, προδιαγράφοντας ιδιαίτερα θετικές προοπτικές ανάπτυξης.

«Η ανάπτυξη των νέων projects, όπως τα Αστέρια Γλυφάδας, το Ελληνικό αλλά και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης αναμένεται να επανακαθορίσουν την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάλυσή της η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Algean Property. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της εταιρείας, «oι νέες επενδύσεις θα αναβιώσουν τις ένδοξες εποχές του παρελθόντος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα ενισχύσουν περαιτέρω την αύξηση της ζήτησης στον τομέα της αγοράς κατοικίας».

Η ανάπτυξη των περιοχών φαίνεται να ευνοείται και από τις εξελίξεις που επιτάσσει η πανδημία, καθώς «η αύξηση της τηλεργασίας και η εργασία από το σπίτι, αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της ζήτηση για κατοικία στην ευρύτερη περιοχή που θα δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά το συνδυασμό δουλειάς- αναψυχής- ψυχαγωγίας, πέραν φυσικά της εύκολης πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας» τονίζεται στην ανάλυση.

Μεγαλύτερος κερδισμένος όλων το Ελληνικό, με το μεγάλο project για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, καθώς η εν λόγω επένδυση υπερβαίνει τα 8 δισ. ευρώ.Εξίσου κερδισμένες περιοχές η Γλυφάδα, όπου θα αναβιώσουν τα θρυλικά «Αστέρια»,  καθώς και οι Βούλα και Βουλιαγμένη, όπου αναπτύσσονται οικιστικά συγκροτήματα υψηλών προδιαγραφών.

Η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου της Αθήνας, πρόκειται να μεταμορφώσει την περιοχή του Ελληνικού μέσω του Hellinikon Project θα αναμορφώσει εντελώβς το προφίλ της περιοχής, δημιουργώντας έναν παγκοσμίου ενδιαφέροντος προορισμό στην πρωτεύουσα. Οι τιμές για κατοικίες στην περιοχή του Ελληνικού κυμαίνονται σήμερα μεταξύ 2.500 ευρώ – 4.000 ευρώ ανά τ.μ., λόγω όμως των αναπτυξιακών έργων εκτινάσσονται σύμφωνα με την ανάλυση ακόμη και στα 6.500 ευρώ ανά τ.μ.

Υπερπολυτελής προορισμός

Στη Γλυφάδα, τα «Αστέρια» ανακατασκευάζονται από την Grivalia Hospitality φιλοδοξώντας να αποτελέσουν έναν υπερπολυτελή προορισμό. Οι τιμές για κατοικίες ανέρχονται μεταξύ 2.500  και 4.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ φτάνουν για ιδιαίτερα ακίνητα στα  6.500 ευρώ ανά τ.μ.

Η Βούλα και η Βουλιαγμένη υπήρξαν ανέκαθεν από τις πλέον πολυτελείς περιοχές της πρωτεύουσας. Στη Βουλιαγμένη,  ανακαίνιση του Astir Palace ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ενίσχυσε το ενδιαφέρον των αγοραστών, ενισχύοντας εκ νέου τη θέση τους στην αγορά του real estate. Οι τιμές στην περιοχή  κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 5.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για κατοικίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φθάνουν και τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ.

Επιπρόσθετα, στη Βούλα οι διεθνείς επενδυτικές εταιρείες Hines και Henderson Park προγραμματίζουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών σε ένα οικόπεδο 71.000 τ.μ. Οι τιμές για κατοικία κυμαίνονται μεταξύ 2.500 και 5.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ τα ιδιαίτερα ακίνητα μπορούν να φτάσουν τα 7.000 ευρώ, σύμφωνα με την ανάλυση της Algean Property.

ανάπλαση ΕλληνικόΕλληνικόΑθηναϊκή Ριβιέρα