Οικονομία|24.11.2020 18:58

Bitcoin: Το νέο ρεκόρ συμπαρασύρει σε ράλι ανόδου όλα τα κρυπτονομίσματα

Newsroom

Την ώρα που το bitcoin σημειώνει νέο ρεκόρ υψηλό, τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το ethereum και το XRP φαίνεται πως κερδίζουν κι αυτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Το ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα μετά το bitcoin, σημείωσε ρεκόρ ανόδου από τον Ιούνιο του 2018, κατά 7%. Μάλιστα, η άνοδος του είναι θεαματική τις τελευταίες τρεις ημέρες και συγκεκριμένα της τάξης του 25%. 

Εκτιμάται, σύμφωνα με το Reuters, ότι το ethereum, που συχνά κινείται παράλληλα με το bitcoin, ενισχύθηκε από την αυξανόμενη ζήτηση μπροστά στην αναβάθμισή του blockchain δικτύου του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου. Μετά την αναβάθμιση αυτή, το ethereum αναμένεται να γίνει γρηγορότερο και ασφαλέστερο. Η αναβάθμιση θα μπορούσε να σημαίνει ότι «περισσότεροι άνθρωποι κι επιχειρηματίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ethereum για οικονομικές δραστηριότητες και όχι μόνο για χρηματοοικονομικές συναλλαγές», σύμφωνα με τον Ρος Μίντλετον συνιδρυτή του DeversiFi, που δραστηριοποιείται στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το XRP σημείωσε άνοδο 22%, τη μεγαλύτερη εδώ και δύο χρόνια. Ειδικά τις τελευταίες τρεις ημέρες ανέβηκε κατά 75%, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές με εκείνες του ethereum που να δικαιολογούν τη θεαματική του άνοδο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, η τιμή των ethereum και XRP συνδέεται στενά με το bitcoin. Λιγότερο ρευστά σε σχέση με το μεγαλύτερο «ξαδελφάκι» τους, ethereum και XRP τείνουν να είναι πιο ευάλωτα και μεταβλητά από ό,τι το bitcoin, αλλά και άμεσα συνδεδεμένα με αυτό. Η ίδια πηγή εκτιμά ότι τα μικρο-κρυπτονομίσματα σημείωσαν θεαματική άνοδο τις τελευταίες ημέρες επειδή οι επενδυτές άντλησαν κέρδη από το θεαματικό -την προηγούμενη εβδομάδα- ράλι ανόδου κατά περίπου 10% του bitcoin.

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία εβδομάδα, το bitcoin έσπασε το φράγμα των 18.000 δολαρίων, φτάνοντας τις 18.603 δολάρια. Το ρεκόρ όλων των εποχών κατέχει ο Δεκέμβριος του 2017, οπότε και το bitcoin σημείωσε είχε φτάσει τις 19.666 δολάρια, σημειώνοντας τότε άνοδο κατά 160% σε έναν μόλις χρόνο.

Φέτος, τα κέρδη του bitcoin φαίνεται πως τροφοδοτήθηκαν από τη ζήτηση για επενδύσεις που παραμένουν ανεπηρέαστες από τα πρωτοφανή μέτρα τόνωσης για την καταπολέμηση των ζημιών της πανδημίας του κορονοϊού και τον πληθωρισμό.

επενδυτέςκέρδηbitcoinκρυπτονομίσματαεπενδύσεις