Οικονομία|15.02.2021 12:30

2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Επεσε η αυλαία του – Όλα τα συμπεράσματα

Newsroom

Τα νέα δεδομένα για την επαγγελματική ασφάλιση και τις αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της παρουσιάστηκαν στο 2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης Asset Management, Θωμάς Κωνσταντινίδης, τόνισε την σημαντικότητα των ESG κριτηρίων, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν πλέον πάροχοι που συμβάλλουν στην υιοθέτηση ESG πρακτικών. Υποχρέωση όλων των διαχειριστών είναι να υπάρχουν ενεργοί επενδυτές, οι οποίοι θα "πιέζουν" τις εταιρείες, τους μετόχους αλλά και τους εργαζόμενους προς την κατεύθυνση υιοθέτησης ESG πολιτικών. Πρόκειται για κριτήρια Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance). 

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη ημέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης - Προκλήσεις και Αναπτυξιακές Προοπτικές

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε την σημαντικότητα των ESG κριτηρίων, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν πλέον πάροχοι που συμβάλλουν στην υιοθέτηση ESG πρακτικών. Υποχρέωση όλων των διαχειριστών είναι να υπάρχουν ενεργοί επενδυτές, οι οποίοι θα "πιέζουν" τις εταιρείες, τους μετόχους αλλά και τους εργαζόμενους προς την κατεύθυνση υιοθέτησης ESG πολιτικών. Μπαίνουμε σε πορεία χαμηλών αποδόσεων. Στην αγορά ομολόγων τα επιτόκια θα παραμείνουν αρνητικά για πολύ καιρό ακόμη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αγορές των μετοχών».

  1. Μιλώντας για τη βελτίωση των αποδόσεων σημείωσε πως αυτή στηρίζεται σε τρεις τομείς: allocation,
  2. Αύξηση ρίσκου/μεγαλύτερη έκθεση σε μετοχές,
  3. Eπενδύσεις σε αειφόρο ανάπτυξη, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Infrastracture.
ασφάλειαασφάλιση