Οικονομία|08.03.2021 19:03

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για άνεργες γυναίκες - θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Newsroom

Ενταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ. Την Τρίτη 9 Μαρτίου, ενεργοποιείται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, για πρώτη φορά, στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως στα 800 € μηνιαία για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: Σακελλαροπούλου: Να προσφέρουμε στα σημερινά κορίτσια την θέση που τους αξίζει

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 33.000.000 € και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, oaed.gr.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη - Ευρωπαίων ηγετών

έμφυλη βίαΟΑΕΔγυναίκες