ΟΠΕΚΑ: Σχολικά γεύματα ξανά στα σχολεία
NewsroomΜετά από διακοπή 10 ημερών (1-10 Μαρτίου) λόγω διαδικαστικών κωλυμάτων, ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΑ τονίζει στην ανακοίνωσή του πως στα δημοτικά σχολεία όπου συνεχίζεται η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (23% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα) και στα ειδικά σχολεία ξεκίνησε εκ νέου η διανομή ζεστών γευμάτων. Τις επόμενες ημέρες, η διανομή θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες που παραμένουν ανοιχτές και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι, έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, θα υπάρξει κάλυψη σε ποσοστό άνω του 70% επί των ανοικτών μονάδων.
Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΑ: Οι ενστάσεις καθυστέρησαν τον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα σχολικά γεύματα ανταποκρίνονται πλήρως στις ειδικότερες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Προετοιμάζονται από πιστοποιημένες μονάδες παραγωγής, οι οποίες τηρούν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ακολουθούν τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά, αυτήν τη σχολική χρονιά, οι μαθητές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο και έλαβαν σχολικά γεύματα χωρίς καμία καθυστέρηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές οπότε η διανομή των γευμάτων γινόταν αρχές Νοεμβρίου, περίπου δύο μήνες, μετά το πρώτο κουδούνι» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Διαβάστε ακόμα: Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι
- Σε άλλο χώρο της δίκης των Τεμπών πάνε τους συγγενείς - Απαγορεύονται τα βίντεο και οι φωτογραφίες
- Κακοκαιρία Erminio: Κλείσιμο των σχολείων αποφάσισαν τρεις Δήμοι της Αττικής - Επανεξέταση απόψε από την Περιφέρεια Αττικής
- Πρωτοφανές: Είχαν δεκάδες κοτόπουλα, κατσίκες και ερίφια σε ταράτσα 16ώροφου κτιρίου στους Αμπελόκηπους
- Μοναδικό φαινόμενο: Έρχεται ολική έκλειψη ηλίου - Η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και 100 χρόνια