Οικονομία|14.01.2019 12:49

Ryanair: Γιατί διέκοψε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Τίμος Φακαλής

Αύξηση των πτήσεων εξωτερικού τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Αθήνα σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η Ryanair με παράλληλη μείωση του πτητικού έργου της στο εσωτερικό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διακοπή του δρομολογίου Θεσσαλονίκης -Αθήνας.   

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας σχολιάζοντας την κίνηση της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας να σταματήσει τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιρλανδική εταιρεία θα αυξήσει το πτητικό της πρόγραμμα στο εξωτερικό κατά 10%, φθάνοντας τις 330 πτήσεις από και προς την Ελλάδα εβδομαδιαίως και ταυτόχρονα θα μειώσει τις πτήσει εσωτερικού. Στην απόφασή της να διακόψει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα η Ryanair μέτρησε και ο συνωστισμός αεροπορικών εταιριών που παρατηρείται τελευταία  στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.  

«Η πόλη δεν θα χάσει τουρίστες από την απόφαση της Ryanair να σταματήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Αντίθετα η αύξηση των πτήσεων εξωτερικού από και προς τη Θεσσαλονίκη που σχεδιάζει η αεροπορική εταιρεία θα βοηθήσει περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης», είπε στο ethnos.gr ο Σπύρος Πέγκας. Συνάντηση με τους επιτελείς της Ryanair θα έχει ο κ. Πέγκας την επόμενη βδομάδα.  

ΘεσσαλονίκηRyanairαεροδρόμιο Μακεδονία