Airbnb: Εμβολιασμοί και χαλάρωση μέτρων έφεραν αύξηση 52%
NewsroomΕπιτέλους χαμόγελα για την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι κρατήσεις το α΄ τρίμηνο του 2021 σημείωσαν άνοδο 52%. Οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την άρση μέτρων σε πολλές χώρες οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των κρατήσεων.
Ετσι στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών της τρέχουσας χρονιάς, έγιναν κρατήσεις για 64,4 εκατ. νύχτες, 13% περισσότερο από το ίδιο διάστημα του 2021 και 21% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Ωστόσο σε σχέση με το 2019, η αξία των κρατήσεων ήταν μόλις 3% ενισχυμένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 886,9 εκατ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 714,4 εκατ. δολάρια, ενώ οι προσαρμοσμένες απώλειες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων συρρικνώθηκαν στα 59 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 714,4 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: «Μάχη» των ευρωπαϊκών χωρών - Οι μεγάλοι «αντίπαλοι» της Ελλάδας
- Μυστήριο με τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο: «Καινούργιο σκάφος, ίσως η μητέρα μου να μην ήξερε να το χειρίζεται»
- Αυξήθηκαν στην Αυστραλία οι κάτω των 16 ετών που χρησιμοποιούν τα social media μετά την απαγόρευση
- Ντόλι Πάρτον: Η μάχη με τον καρκίνο, η τελευταία επιθυμία της για την κηδεία και το «αντίο» του Ντόναλτ Τραμπ
- Το δείπνο του θανάτου: 44χρονος σε αμόκ σκότωσε γονείς, γιαγιά, αδελφή και τέσσερα ανίψια και πυρπόλησε το σπίτι