Οικονομία|05.06.2021 15:13

G7: Ιστορική συμφωνία για παγκόσμιο εταιρικό φόρο

Newsroom

Σε συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών κατέληξαν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, σε μια προσπάθεια να βάλουν ένα τέλος στη φοροδιαφυγή.

Συμφωνία για μίνιμουμ επιχειρηματικό φόρο 15%

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συναντήθηκαν στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το BBC, και συμφώνησαν σε μίνιμουμ επιχειρηματικό φόρο 15%. Όπως παρατηρεί το BBC, ανάμεσα στις εταιρείες που θα επηρεαστούν θα είναι η Amazon και η Google, γίγαντες δηλαδή του διαδικτύου.

Η εν λόγω απόφαση θα δώσει μεγάλη «ανάσα» σε κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, που θα δουν νέα έσοδα στα ταμεία τους σε μια περίοδο που ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας έκανε λόγο για «ιστορική συμφωνία».

Η ανακοίνωση

«Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες», αναφέρει μια ανακοίνωση των υπουργών που είδε το Reuters. «Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών», τονίζεται.

Όλες οι ειδήσεις

Πειραιάς: Ο 27χρονος χορευτής ήταν για ημέρες ζωντανός μέσα στην δεξαμενή

Θεσσαλονίκη: Σταθερά λίγο πάνω από το «πράσινο» το ιικό φορτίο των λυμάτων στην έρευνα του ΑΠΘ

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 75χρονος

Self test: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν έως και σήμερα - 3 τεστ από 7 έως 30 Ιουνίου στον ιδιωτικό τομέα

επιχειρήσειςφορολογίαG7πολυεθνικές επιχειρήσεις