Οικονομία|25.06.2021 11:59

Σταϊκούρας: Προαναγγέλλει νέα μέτρα στήριξης 4,5 δισ. ευρώ

Newsroom

Μέτρα στήριξης ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας, για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Τι είπε ο Σταϊκούρας για τα μέτρα στήριξης

Ο κ. Σταϊκουρας, επεσήμανε πως  μεταξύ των μέτρων αυτών είναι το πρόγραμμα «Γέφυρα» και αυτό της κάλυψης τμήματος των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία, όπως είπε, «έχει στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

«Αυτήν τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους "κουμπαρά". Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας ότι «απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους».

Για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός δήλωσε ότι «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ». Συμπλήρωσε δε, πως «υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Το πρωτογενές πλεόνασμα των επομένων ετών θα προέρχεται από την ανάπτυξη».

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα: Προειδοποίηση Τζανάκη - Μέχρι τέλος Αυγούστου θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα

Γλυκά Νερά – Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.: Μετά την Καρολάιν, ήταν τεράστιος ο κίνδυνος και για το παιδί

Μονή Πετράκη – Επίθεση με καυστικό υγρό: «Δεν είναι τρελός ο ιερέας, αλλά λαοπλάνος»

Γλυκά Νερά - Σάλος: «Γοητευτική προσωπικότητα ο πιλότος», λέει η Τένια Μακρή

πρόγραμμα Γέφυρανέα μέτραΧρήστος Σταϊκούρας