Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για υποβολή δικαιολογητικών
NewsroomΕκδόθηκαν οι ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών από τους δικαιούχους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως τις 16/7/2021.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών:
Με την έκδοση επτά κοινών αποφάσεων των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΓΔΟΥ 608/30.06.202 - ΦΕΚ Β΄ 2835, ΓΔΟΥ 609/30.06.2021 - ΦΕΚ Β΄ 2836, ΓΔΟΥ 610/30.06.2021 - ΦΕΚ Β΄ 2837, ΓΔΟΥ 611/30.06.2021 - ΦΕΚ Β΄ 2838, ΓΔΟΥ 612/30.06.2021 - ΦΕΚ Β΄ 2839, ΓΔΟΥ 613/30.06.2021 - ΦΕΚ Β΄ 2840, ΓΔΟΥ 614/30.06.2021 - ΦΕΚ Β΄ 2841), παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου 2021 η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως είχε ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών από τις 16 Ιουνίου.
Παράλληλα, αναφορικά με το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας, προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τα λοιπά, τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.
Με τις παραπάνω τροποποιήσεις, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσης πιστοποιητικών, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.
Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μέσα στο Καπανδρίτι οι φλόγες - Απειλούνται σπίτια
Διακοπές στα νησιά: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις με πλοίο και αεροπλάνο
Κρήτη: Η τραγική ειρωνεία για τη Γαλλίδα τουρίστρια– Τα δέκα λεπτά που θα της έσωζαν τη ζωή
Εμβολιασμός εφήβων: Πότε θα ανάψει «πράσινο» η Επιτροπή – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα
- Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Τι θα μπει στο καλάθι της ΔΕΘ
- Η μεγάλη σύγχυση με τον χρόνο των εκλογών, τα ντέρμπι στα ψηφοδέλτια και ένα comeback στην Α΄Αθηνών
- Ξεκινούν νέο... χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι
- Το «δώρο» που έκανε άθελά του ο Τραμπ στο Ιράν: «Τους δώσαμε ένα όπλο πιο ισχυρό από οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα»