Οικονομία|11.08.2021 18:30

Πέθανε ο Κώστας Μαντωνανάκης του Elounda Beach

Newsroom

Eφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 95 ετών ο κρητικός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Elounda Beach Κώστας Μαντωνανάκης που υπήρξε από τους θεμελιωτές του πολυτελούς τουρισμού

Ξεκινώντας από ένα μικρό εμπορικό κατάστημα στο Ηράκλειο, ο Μαντωνανάκης έφθασε να φιλοξενεί στα ξενοδοχεία του, παγκόσμιους ηγέτες, πολιτικούς, σταρ, ηθοποιούς, αθλητές, δημιουργώντας ένα brand name, που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ευτύχησε να δει δύο παιδιά, την Άννα και τον Παντελή και δύο εγγόνια, ένα από τα οποία φέρει και το όνομά του.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου, θα απευθύνουν σήμερα το απόγευμα το τελευταίο αντίο. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου. Η οικογένεια του εκλιπόντος αντί στεφάνου θα επιθυμούσε να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας

Ο Κώστας Μαντωνανάκης ξεκίνησε από το εμβληματικό Elounda Beach για να χτίσει την αυτοκρατορία των πολυτελών ξενοδοχείων του, την οποία συνέχισαν και μεγάλωσαν τα παιδιά του.

Άλλαξε ριζικά το πρόσωπο του τουρισμού στην Ελλάδα και θεωρείται πρωτοπόρος και οραματιστής του luxury τουρισμού που ξεκίνησε από την Κρήτη και στη συνέχεια δημιούργησε και σε άλλες τουριστικές περιοχές. 

Ξεκινώντας στις αρχές του ‘70 με τα παγκοσμίως γνωστά και πολυβραβευμένα Elounda Beach και Elounda Bay, έφερε έναν νέο αέρα στον ελληνικό τουρισμό, προσελκύοντας για πρώτη φορά στη χώρα προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης.

Το 1987 απέκτησε το 100% του ιστορικού Elounda Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία μαζικού τουρισμού στην Κρήτη. Στη συνέχεια, επέκτεινε τη δραστηριοποίησή του  με την ίδρυση της εταιρείας Helios Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, όπως το Grand Resort Lagonissi, το Elounda Bay Palace και το Nafplia Palace Hotels and Villas.

Συλλυπητήρια από τον Aυγενάκη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του εκλιπόντος ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους μας η είδηση της απώλειας του Κώστα Μαντωνανάκη. Ο Κώστας Μαντωνανάκης, ήταν ένας εμβληματικός και οραματιστής επιχειρηματίας, ένας πρωτοπόρος του τουριστικού κλάδου, που κατάφερε με την αξία του και την εργατικότητά του, να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του τουρισμού στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα στο Ηράκλειο, κατόρθωσε λίγα χρόνια αργότερα, να πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών της χώρας, αποδεικνύοντας πως με σκληρή δουλειά και επιμονή τα πάντα είναι εφικτά.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Μαρουσάκη

Φωτιά Εύβοια: Τεράστια οικολογική καταστροφή - Τι δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας Copernicus

Φωτιά Εύβοια-Ρουμάνοι πυροσβέστες στο ethnos.gr: Θα μείνουμε μέχρι να σβήσει και η τελευταία φλόγα

Cosmote: Προβλήματα στο δίκτυο κινητής – Τι αναφέρει η εταιρεία

θάνατοςεπιχειρηματίας