Οικονομία|19.10.2021 11:22

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς θα χορηγηθεί

Newsroom

Στην αποκάλυψη ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, προχώρησε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μάλιστα, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί με τη μορφή προκαταβολής, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Πιο αναλυτικά, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε σχέση με τα καύσιμα, δεν μπορεί να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%, ξεκαθάρισε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε και εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως το έλλειμμα δεν επιτρέπει, επίσης, την εισήγηση έκτακτου επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κάρπαθος: Έγινε αισθητός σε Αίγυπτο και Κύπρο – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Τρομάζει η ακρίβεια: Νέα μέτρα αναζητά η κυβέρνηση

Ρόδος: Συγγενής κακοποίησε την 8χρονη για να εξαπατήσει την οικογένεια

Κίνηση τώρα: Χάος σε μεγάλους δρόμους – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κακοκαιρία - Ντάφης στο ethnos.gr: Διπλάσιες οι ακραίες βροχοπτώσεις στην Αττική

επίδομα θέρμανσηςπλατφόρμαΘεόδωρος Σκυλακάκης