Οικονομία|31.10.2021 14:25

Αύξηση στον κατώτατο μισθό: Αυτά είναι τα σενάρια

Newsroom

Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο OPEN, αυτή θα δοθεί εντός του 2022. Η δρομολογημένη αύξηση είναι 13 ευρώ και από 1η Ιανουαρίου ο βασικός μισθός θα διαμορφωθεί από τα 650 στα 663 ευρώ. 

Αν η νέα αύξηση κυμανθεί στο 4% τότε ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 689,52 ευρώ μεικτά. Αν η αύξηση είναι της τάξεως του 5% ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 696,15 ευρώ μεικτά. Ο υπουργός Εργασίας αναμένει εισηγήσεις, κάποιες από τις οποίες θα είναι μετριοπαθέστερες και βάσει όλων των δεδομένων θα αποφασιστεί η νέα αύξηση.

Χατζηδάκης: Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό

«Εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%. Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη (ρύθμιση). Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο OPEN και πρόσθεσε: «Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ - επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Όλα τα σενάρια για νέα μέτρα - Τι λένε οι ειδικοί

Μόσιαλος κατά της ιδέας για SMS σε ανεμβολίαστους: «Θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα»

Συντάξεις: Άνοιξε το Τaxis για τα αναδρομικά - Ο λογαριασμός από την εφορία

Τεκμήρια διαβίωσης: Επανέρχονται το 2022

Ξανά τουρκική φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από το Nautical Geo

Συντάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν: Στο επίκεντρο Συρία, «πρέσβεις» και F-35

Κωστής Χατζηδάκηςκατώτατος μισθόςαύξηση κατώτατου μισθού