Οικονομία|23.12.2021 09:08

Πράσινο φως στην εξαγορά της Wind από την Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού

Newsroom

Το πράσινο φως στην εξαγορά της WIND Ελλάς από την United Group άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή /Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, σε συνέχεια της έγκρισης, η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο, με τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η Crystal Almond Holdings Limited, η μητρική εταιρεία της WIND Ελλάς, στη United Group.

«Η ένταξη στον κορυφαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η επικείμενη συγχώνευση με τη Nova, σηματοδοτεί μία νέα, συναρπαστική εξέλιξη για την ανάπτυξη της WIND Ελλάς, καθώς ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, δυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η WIND Ελλάς.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο με την εξαγορά να έχει σύμφωνα με πληροφορίες, αξία ύψους 950 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η Wind και 654 χιλ. είχε ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova). Κατά συνέπεια ο πάροχος που θα προκύψει θα είναι ο δεύτερος σε ό,τι αφορά τη σταθερή τηλεφωνία και ο τρίτος στην κινητή.

τηλεπικοινωνίεςNovaWindκινητή τηλεφωνίασυνδρομητική τηλεόραση