Ηλεκτρικές συσκευές: Έως 40% επί της δαπάνης η επιδότηση - Ποιες αφορά
NewsroomΗ αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με αντίστοιχες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ξεκίνησε.
Η δράση που πιθανότητα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ετοιμάζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει εξαγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρουν τα «Νέα» το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα είναι προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ. Θα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, κατά πάσα πιθανότητα σε οικιακούς καταναλωτές, τους οποίους θα τους προτρέπει στην αγορά σύγχρονων και χαμηλής κατανάλωσης συσκευές. Πηγές του υπουργείου έλεγαν στην εφημερίδα πως η επιδότηση θα είναι της τάξης του 30 - 40% επί της δαπάνης προμήθειας και ταυτόχρονα θα υπάρχει ανώτατο ποσό επιδότησης.
Επίσης, σημειώνουν πως το ποσό της επιδότησης θα αφορά αγορά κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Πρόκειται για τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές και οι οποίες ευθύνονται για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Συνεπώς, στόχος της δράσης είναι τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές αυτές συσκευές με νέες πιο αποδοτικές και λιγότερο ενεργοβόρες.
Η προκήρυξη του προγράμματος δεν αναμένεται νωρίτερα από τον Απρίλιο, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους της αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών προκειμένου να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρήσιμες λεπτομέρειες για τις επιλέξιμες δαπάνες και τον τρόπο ενίσχυσης.
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός των συλληφθέντων» - «Κουμπάρος του Ανδρουλάκη μέσα στους 14»
- Σοβαρές απειλές καταγγέλλει ο Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα χθες για τον 'Φραπέ' και μου είπαν 'θα έχεις την τύχη του Καραϊβάζ'
- Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
- Στιγμές αγωνίας στη ΛΕΑ αυτοκινητόδρομου: Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται με το φαγητό του