Οικονομία|03.02.2022 23:13

Ράλι στην τιμή της βενζίνης: Κοντά σε μαύρο ρεκόρ 10ετίας - Στα 2 ευρώ θα φτάσει η μέση τιμή

Newsroom

Το ράλι στις τιμές των καυσίμων βάζει φωτιά στις τσέπες των οδηγών που ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές μπαράζ ανατιμήσεων.

Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου βρίσκονται ξανά σε τροχιά ανόδου με αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να φθάνει το ιστορικό ρεκόρ ακρίβειας που κατεγράφη το 2012.

Σήμερα η μέση τιμή πανελλαδικά φθάνει το 1,837 ευρώ τιμή μικρότερη μόνο από εκείνη της 31ης Αυγούστου του 2012 με 1,838.

Βλέπουμε τη διεθνή τιμή να αγγίζει τα 90€ ανά βαρέλι, μ' αυτό τον ρυθμό θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι η μέση τιμή να ακουμπάει τα 2 στην αμόλυβδη βενζίνη, αναφέρει στο OPEN ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου. 

Η βενζίνη έχει ακριβύνει λόγω των διεθνών συνθηκών η κυβέρνηση θα μπορούσε να μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα σημειώνει από την πλευρά του, καταναλωτής. 

Η μέση τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες ήδη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ στα Δωδεκάνησα το 1,97 ευρώ και στην Ευρυτανία το 1,93 ευρώ.

Υλοποιούμε μέτρα και πολιτικές προκειμένου οι όποιες ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σε αυτό το περιβάλλον τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να ληφθούν μέτρα προστασίας των νοικοκυριών.

Αύξηση κατώτατου μισθού και μείωση μη μισθολογικού κόστους, μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ζητά ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μεταξύ άλλων, μείωση ειδικού φόρου στα καύσιμα και βασικό μισθό στα 800€.

Σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδος για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός και άρα η ακρίβεια θα πρέπει να υποχωρήσουν οι τιμές στην ενέργεια και στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και αγαθά

οδηγοίπληθωρισμόςκαύσιμαειδικός φόρος κατανάλωσηςειδήσεις τώραανατιμήσειςβενζίνηπετρέλαιο