Οικονομία
|
14.02.2022 14:22
Σταϊκούρας: Η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει το ΔΝΤ μέχρι τα τέλη Μαρτίου
NewsroomΈως τα τέλη Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει και το τελευταίο κομμάτι των δανείων που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Reuters τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου. Δηλαδή η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια πριν από τη λήξη της τελικής προθεσμίας.
«Η Ελλάδα έχει υποβάλει επίσημα αίτημα για την πλήρη αποπληρωμή των ανεξόφλητων δανείων της. Η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου», είπε ο υπουργός στο Reuters.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε επίσης ότι, παρά την αύξηση των δαπανών για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας της COVID-19, η Ελλάδα θα επανέλθει, όπως έχει δεσμευτεί, σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023.
Διαβάστε ακόμη
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε