Σιτάρι: Αυξήσεις στο 80% - Επικίνδυνη μείωση αποθεμάτων στην Ελλάδα
NewsroomΔιαταραχές στον εφοδιασμό και της ελληνικής αγοράς με σιτάρι προέλευσης Ρωσίας και Ουκρανίας, γεγονός, που, με τη σειρά του, θα επηρεάσει το κόστος παραγωγής αλεύρου, προκαλούν οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία αποτελούν τον σιτοβολώνα της Ευρώπης. Είναι υπεύθυνες για το 14% της παγκόσμιας παραγωγής σίτου και πραγματοποιούν περίπου το 29% των εξαγωγών.
Η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας μαλακού σιταριού στον κόσμο και αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής και το 20% των διεθνών εξαγωγών. Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στο μαλακό σιτάρι, με μερίδιο 10%, ενώ επίσης κατέχει ποσοστό στις διεθνείς εξαγωγές καλαμποκιού που υπερβαίνει το 10%.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
- Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας - Κλείνει το προξενείο στη Βόννη
- «Έγιναν μέρος της τοπικής κοινωνίας»: Το «αντίο» της δασκάλας στην πολύτεκνη οικογένεια από τη Φουρνά
- Έπιασε απ' την κάμερα τη σύζυγό του να τον απατά... και κατέληξε στη φυλακή για παραβίαση ιδιωτικότητας
- Δολοφονία Τούπακ Σακούρ: Πώς ο «Keffe D» παγιδεύτηκε από τα ίδια του τα απομνημονεύματα