Οικονομία|24.03.2022 10:22

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για την επιλογή Υπηρεσιακού Γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας

Newsroom

Eκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου, από το ΑΣΕΠ, η υπ’ αριθ. 1ΥΓ/2022 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Υπηρεσιακού Γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν.4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄133), όπως ισχύει.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω προκήρυξη έχουν τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν οργανικά σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης του αρ. 14 του ν.4270/2014, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με τους όρους της οικείας πρόσκλησης.

Τα απαιτούμενα προσόντα

Για τη συμμετοχή του στην πρόσκληση αυτή ο υποψήφιος πρέπει να κατέχει τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται:

Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας της Ε.Ε.
Δωδεκαετής τουλάχιστον πραγματική προϋπηρεσία στον δημόσιο τομέα
Προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης σε φορείς της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης όπως ορίζεται στην παρ.1 του αρ. 18 του ν.4622/2019 και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των φορέων αυτών, ως εξής:

Τριετής τουλάχιστον προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή
Πενταετής προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης ή
Τετραετής προϋπηρεσία και στα δύο αυτά επίπεδα -Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης- εκ των οποίων ένα (1) έτος σε θέση ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Για τη συμμετοχή τους στην υπ’ αριθ. 1ΥΓ/2022 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας «ΑΙΤΗΣΗ -Πίνακας Καταγραφής Ελάχιστων και Αξιολογούμενων Προσόντων» στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

Με την αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών και Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ώρα 08:00, και λήγει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00 μμ.

Πώς θα λάβετε πιστοποίηση Αγγλικών πριν από τις 15 Απριλίου;
Για να διεκδικήσετε τη θέση του Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΠΑΙΘ απαιτείται, όπως φαίνεται ξεκάθαρα παραπάνω, η πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας της Ε.Ε.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει πτυχίο Αγγλικών σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

υπουργείο ΠαιδείαςΑΣΕΠ