Οικονομία|05.04.2022 09:35

ΑΣΕΠ: Κλείνουν οι αιτήσεις για 2.471 προσλήψεις στο Δημόσιο

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προκηρύξεις που προβλέπουν την πρόσληψη 2.471 ατόμων, εποχικών και μόνιμων στο ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ και τη μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πρόσληψη 1.649 εποχικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας τη θερινή σαιζόν.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Πιο συγκεκριμένα:

Μόνιμοι στην ΑΑΔΕ

Μέχρι και σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου και ώρα 16:00 το μεσημέρι μπορούν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν την αίτηση υποψηφιότητας τους για να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ. Οι υποψήφιοι θα έχουν ακόμα λίγες ώρες την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στο ΑΣΕΠ, μετά την μονοήμερη παράταση που δόθηκε χτες.

Μάλιστα, λόγω του αυξημένου όγκου αιτήσεων, η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ είχε «πέσει» χτες το πρωί κάνοντας αδύνατη την υποβολή νέων αιτήσεων.

Στο γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και άτομα με πτυχίο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να καλύψουν 73 θέσεις Τελωνειακών σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ είναι οι εξής:

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης - 546 θέσεις: ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής και ΠΕ Τελωνειακών.
  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - 203 θέσεις: ΤΕ Δημοσιονομικών, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Πληροφορικής και ΤΕ Τελωνειακών.
  • Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - 73 θέσεις: ΔΕ Τελωνειακών

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι επιλέγουν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες θέλουν να διαγωνιστούν και αναγράφουν τα πρόσθετα προσόντα που έχουν και μοριοδοτούνται από την προκήρυξη (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας).

Σε δεύτερο χρόνο οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα που έχουν επικαλεστεί στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο γραπτός διαγωνισμός όπου θα διεξαχθεί σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει αργότερα το ΑΣΕΠ.

Περισσότερα για τον γραπτός διαγωνισμός της ΑΑΔΕ και τις ειδικότητες ΕΔΩ

Εποχικοί στο υπουργείο Πολιτισμού

Παράλληλα τρέχουν και οι αιτήσεις για 1.649 προσλήψεις, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συμβάσεις που θα συνάψουν οι εργαζόμενοι με το υπουργείο Πολιτισμός θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 7 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι οι 1.649 θέσεις εργασίας κατανέμονται σε όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν φύλακες, λογιστές και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους έως την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022.

Περισσότερα για τις προσλήψεις του υπουργείου Πολιτισμού ΕΔΩ

Τι πρέπει να ξέρετε για τα κριτήρια πρόσληψης στο Δημόσιο

Δύο πρόσθετα προσόντα προσόντα που ζητούνται πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του Δημοσίου, ιδιαίτερα για τις θέσεις των Πτυχιούχων, είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό, πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠειδήσεις τώρα