Οικονομία|20.04.2022 12:00

Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο για την αύξησή του - Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με Χατζηδάκη

Newsroom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συηνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Η συνάντηση των δύο θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:30. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνουν και σήμερα ανακοινώσεις για την αύξηση, μέσω μηνύματος του πρωθυπουργού προς τους πολίτες. 

Ο υπουργός Εργασίας είχε λάβει την Παρασκευή το πόρισμα του ΚΕΠΕ (σ.σ. το τελευταίο στάδιο της διαβούλευσης) και είχε διευκρινίσει πως η εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή την τελευταία βδομάδα του Απριλίου.

Πού θα «φτάσει» ο κατώτατος μισθός

Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με την «Ημερησία», αναφέρουν ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί -στο επικρατέστερο σενάριο- τουλάχιστον 7% με 8%, πέραν του 2% που δόθηκε κατά την 1η Ιανουαρίου το 2022. Με βάση αυτό το σενάριο, ο κατώτατος μισθός από τα 663 ευρώ που είναι σήμερα θα διαμορφωθεί στα 710 - 716 ευρώ, μεικτά.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να δούμε και κάποια έκπληξη και ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί πάνω και από 8% ώστε να αγγίξει τα 730 ευρώ μεικτά. Άλλωστε, αυτό που λέγεται από το κυβερνητικό επιτελείο είναι πως η αύξηση θα είναι «γενναία και θα εξαντληθούν τα περιθώρια».

Συνεπώς:

  • Με αύξηση 9%: 722 ευρώ μεικτά
  • Με αύξηση 10%: 729 ευρώ μεικτά
ΜισθόςΜέγαρο ΜαξίμουΚωστής Χατζηδάκηςκατώτατος μισθόςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα