Οικονομία|11.05.2022 10:27

ΑΣΕΠ - Ανατροπή: Έρχονται νέοι μόνιμοι διορισμοί στην Γενική Εκπαίδευση

Newsroom

Την περυσινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι 11.500 μόνιμοι διορισμοί έπειτα από χρόνια αδιοριστίας. Μέσα σε μία πενταετία (2016-2021)  σύμφωνα με το alfavita.gr οι προσλήψεις των αναπληρωτών αυξήθηκαν κατά 156%.

Καθώς τα κενά έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία 12 χρόνια απαιτούνταν χιλιάδες εκπαιδευτικούς για να μπορούν να καλυφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του Μαΐου θα ανακοινωθούν νέοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Γενική Εκπαίδευση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός θα είναι πάνω από 5.000

Τι μοριοδοτεί στους διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με το νόμο

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πραγματοποιεί μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση (Α.Ε.Ι.) πάνω στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις αυτή την περίοδο όπου οι εκπαιδευτικοί εξ αποστάσεως και ασύγχρονα μόνο με 150 ευρώ να μπορούν να πάρουν (χωρίς να κάνουν εργασίες και χωρίς να έχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις) την απαιτούμενη μοριοδότηση (2 μόρια) για το σύστημα διορισμών .

Το σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή μοριοδοτεί και στους Πίνακες της Γενικής αλλά και στης Ειδικής Αγωγής όπως και σας εντάσσει στους ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Προλάβετε τους πίνακες της Γενικής

Για να μπορέσετε να προλάβετε τους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης το 2023 αυτή είναι η περίοδος που πρέπει να το πραγματοποιήσετε

7 Μόρια δίνει η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα στο σύστημα διορισμών

Η Πιστοποίηση Αγγλικών του GoLearn αποτελεί την πιο εύκολη και γρήγορη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα που την παίρνουν ενήλικες για να λάβουν τα 7 μόρια για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών ή τα 90 για γενικές προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Για να πάρει την online αναγνωρισμένη Πιστοποίηση από τον ΑΣΕΠ χρειάζεσαι μόνο μια ώρα και έναν υπολογιστή στο σπίτι σου! Δίνεις μόνο σε Reading – Listening και όχι σε προφορικά και έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Γιατί το ELIC δίνει 4 μόρια στους διορισμούς και στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών;

Το ELIC αποτελεί την πιο εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών σε όλη την Ελλάδα όπου μέσα σε 2 ημέρες εκπαιδευτικοί αλλά και όσοι θέλουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τον ΑΣΕΠ και για προκηρύξεις την λαμβάνουν πολύ εύκολα κατοχυρώνοντας και ΔΩΡΕΑΝ MOCK TESTS από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Golearn. Μάλιστα για τον ΑΣΕΠ και τις προκηρύξεις η Πιστοποίηση Υπολογιστών αποτελεί απαραίτητο τυπικό κριτήριο για να δηλώσεις συμμετοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ετοιμάζεται νέο σύστημα προσλήψεων ή και διαγωνισμός ΑΣΕΠ;

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι από το 2023 θα υπάρχουν γραπτοί διαγωνισμοί  για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι μία από τις προεκλογικές  εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν ένα νέο σύστημα διορισμού για τους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο.

Αυτό το επεξεργαζόμαστε αλλά δεν το εφαρμόσαμε από την αρχή γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε διορισμούς λόγω των μεγάλων αναγκών της εκπαίδευσης, τώρα ερχόμαστε και ετοιμάζουμε ένα νέο σύστημα διορισμών”, εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης

ΑΣΕΠ: 13 μόρια για τους διορισμούς και τις Προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς να χρειαστείτε μεταπτυχιακό

Το Παν. Πατρών ανακοίνωσε την 1η Πανελλαδική εξειδίκευση εκπαιδευτικών αποκλειστικά στον Αυτισμό