Οικονομία|11.05.2022 15:34

Μπόνους παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους: Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα πάρουν

Newsroom

Μπόνους παραγωγικότητας έως και 15% επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης φέρνει στους δημοσίους υπαλλήλους νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη.

Μπόνους παραγωγικότητας στο δημόσιο

Όπως μεταδίδει το imerisia.gr, προβλέπεται η καθιέρωση ενός συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής της παραγωγικότητας, συνολικού ετήσιου ύψους 35 εκατ. ευρώ. Η ανταμοιβή μπορεί να φτάσει έως και το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου. Για παράδειγμα διοικητικός υπάλληλος ΠΕ που λαμβάνει μισθό 1.200 ευρώ και επίδομα θέσης 300 ευρώ, μπορεί να λάβει μπόνους έως και 225 ευρώ.

Ο προϊστάμενος κάθε διεύθυνσης, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως τη φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων, την υλοποίηση των ποσοτικών στόχων και την εύρυθμη λειτουργία της οργανικής μονάδας, ορίζει τους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην επίτευξη των στόχων και είναι επιλέξιμοι για την καταβολή του μπόνους..

Το μπόνους:

  • υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης,
  • δεν συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά,
  • δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου και
  • υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

Διαβάστε στο imerisia.gr ποιους αφορά το μπόνους παραγωγικότητας