Οικονομία|18.05.2022 11:20

ΑΣΕΠ: Πώς παίρνει ένας εκπαιδευτικός Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για τους Πίνακες

Newsroom

Οι απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών σε όλη την Ελλάδα που τελειώνουν τις σπουδές τους αυτή την περίοδο ή τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο μπορούν να πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακή εξειδίκευση – μετεκπαίδευση πάνω την Ειδική Αγωγή που είναι ο τομέας που φέρνει χιλιάδες προσλήψεις κάθε χρόνο στην Εκπαίδευση.

Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής

Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία οι νέοι εκπαιδευτικοί για να λάβουν το Πιστοποιητικό στην Ειδική Αγωγή (Δείτε εδώ το δίνει το Πανεπιστήμιο Πατρών) θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μοριοδοτούμενο πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από δημόσιο Α.Ε.Ι. που να πληροί διάφορα κριτήρια του Θεσμικού Πλαισιου

Θεσμικό Πλαίσιο: Ένταξη σε Επικουρικούς Πίνακες Ειδικής Αγωγής και Μοριοδότηση

Το θεσμικό πλαίσιο ορίζει πώς η πανεπιστημιακή επιμόρφωση που έχει χαρακτηριστικά όπως οι παρακάτω μοριοδοτούν με 2 μόρια για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών, με 10 μόρια για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών Τ.Ε. και Δ.Ε. καθώς επίσης μοριοδοτούν και για τις κρίσεις στελεχών.

Νέοι Διορισμοί στην Εκπαίδευση και πάνω από 35.000 προσλήψεις αναπληρωτών για φέτος

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά έως τώρα θα πραγματοποιηθούν και φέτος νέοι μόνιμοι διορισμοί, ενώ από το Σεπτέμβρη θα ανακοινώνονται προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα ξεπεράσουν τις 35.000

Πώς θα πάρετε το Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής και από ποιο Πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΕΚΕΚ πραγματοποιεί την κορυφαία στην Ελλάδα Πανεπιστημιακή εξειδίκευση πάνω στην Ειδική αγωγή που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ και μοριοδοτεί για διορισμούς και προσλήψεις.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα και έχει διάρκειας όπως ορίζει ο νόμος 9 μήνες (450 ώρες!)
Δεν έχει καθόλου υποχρεωτικές εργασίες και καθόλου υποχρεωτικές παρακολουθήσεις καθώς είναι ασύγχρονο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

Μέσα στις επόμενες μέρες-το πολύ σε μια βδομάδα-αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών που θα γίνουν φέτος, μέχρι το καλοκαίρι, στην εκπαίδευση
Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που είχε ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον περασμένο Νοέμβρη ότι, ως το καλοκαίρι του 2022, θα γίνουν και νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr:

Προλαβαίνετε τους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης εάν κάνετε αυτό το μήνα επιμόρφωση

Άνοιγμα Πινάκων Εκπαιδευτικών: Προλαβαίνετε 11 μόρια πριν τις 23 Μαΐου

ειδήσεις τώραειδική αγωγήΑΣΕΠ