«Γονατίζουν» από το αυξημένο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών τα μικρά ζαχαροπλαστεία
Newsroom«Γονατίζουν» υπό το βάρος των αυξημένων τιμών ρεύματος και πρώτων υλών τα ζαχαροπλαστεία.
Τα έξοδα μας την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένα γιατί τα ψυγεία και τα air condition δουλεύουν όλο το 24ωρο καταναλώνοντας πολύ ενέργεια, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) Ιωάννης Γλύκος.
Οι τιμές στην ενέργεια, στο φυσικό αέριο και τις πρώτες ύλες έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα είπε.
Την ίδια ώρα οι τιμές στη ζάχαρη, στο αλεύρι και τη γλυκόζη, έχουν αυξηθεί κατά 100% ενώ στο ηλιέλαιο ανέβηκαν κατά 200%.
«Εμείς κρατήσαμε τις τιμές χαμηλά, κάναμε μόνο ένα 10% αύξηση στα προϊόντα μας. Αν τα αυξήσουμε κι άλλο ο κόσμος δεν θα μπορεί να τα αγοράσει», είπε.
Όμως, αρκετά ζαχαροπλαστεία, ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε γειτονικούς δήμους, λόγω του πολύ αυξημένου κόστους λειτουργίας και της πτώσης των πωλήσεων, ετοιμάζονται να κλείσουν για δυο μήνες το καλοκαίρι και να επανεξετάσουν τη λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο, κατέληξε.
- Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε