Οικονομία|16.06.2022 14:28

«Φούσκα» για τον Μπιλ Γκέιτς κρυπτονομίσματα και NFTs: Βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου

Newsroom

Φούσκα είναι σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, Μπιλ Γκέιτς τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs. Μάλιστα, ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι βασίζονται «στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», την αντίληψη δηλαδή ότι μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα μέσω της αγοράς υπερτιμημένων περιουσιακών στοιχείων, θεωρώντας ότι θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να πληρώσει περισσότερα για αυτά.

Μιλώντας σε συνέδριο της τεχνολογικής ιστοσελίδας Tech Crunch, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος δεν έχει εμπλακεί στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, δηλώντας ότι έχει συνηθίσει να θεωρεί περιουσιακά στοιχεία «μία φάρμα, ή μία εταιρεία, που παράγει προϊόντα».

Σχολίασε ακόμα πως δεν πιστεύει πως «ψηφιακές εικόνες πιθήκων πρόκειται να βελτιώσουν τον κόσμο πάρα πολύ», αναφερόμενος σε μία συλλογή NFTs υπό την ονομασία «Bored Ape», που τιμολογούνται στο κρυπτονόμισμα ethereum.

Όπως είπε ο συνιδρυτής τςη Microsoft, στο επίκεντρο των κρυπτονομισμάτων και των NFTs βρίσκεται η ανωνυμία, που επιτρέπει στους αγοραστές να αποφύγουν τη φορολογία ή τις κυβερνητικές ρυθμίσεις.

Όλες οι ειδήσεις

Προσωπικός γιατρός: Με 2 παραπεμπτικά οι επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία – Πώς θα εκδίδονται

Σάλος: Άφησαν τον Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής έξω από την εξέδρα των επίσημων επειδή δεν υπήρχε ράμπα – Τι απαντά ο Αυγενάκης

Αντώνης Ζαΐρης: Η μαύρη τρύπα που απειλεί να μας καταπιεί - Μπήκαμε απροετοίμαστοι σε κρίση που δεν τελειώνει

Πλεύρης για αύξηση κρουσμάτων: Θερινό κύμα κορονοϊού – Τι είπε για το ενδεχόμενο μέτρων

κρυπτονομίσματαΜπιλ Γκέιτςειδήσεις τώρα