Οικονομία|20.06.2022 12:10

Fuel Pass: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για το επίδομα βενζίνης - Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

Newsroom

«Κλείδωσε» το νέο Fuel Pass, στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι σχετικές ανακοινώσεις για το επίδομα βενζίνης θα γίνουν αύριο Τρίτη.

Παρόντες στη σύσκεψη για την επιδότηση στα καύσιμα ήταν οι υπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιθάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας, στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Συγκεκριμένα, από τα 30-50 ευρώ που είναι σήμερα η επιδότηση θα φθάσει ενδεχομένως στα 40-60 ή ακόμα και 70 ευρώ, ενώ το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ (δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα) εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους, που ισχύει και για την επιδότηση ρεύματος (power pass). Σημειώνεται ότι οι οκτώ στους δέκα προτίμησαν την κατάθεση της ενίσχυσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό αντί της ψηφιακής κάρτας βενζίνης που έδινε επιπροσθέτως 5 ευρώ, καλύπτοντας άλλες ανάγκες με το ποσό της ενίσχυσης.

Επίσης αναμένεται επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο ενώ θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο. 

Όλα αυτά, ενώ η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά ξεπερνά τα 2,40 ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένη γύρω στο 35% σε σχέση με πέρσι και για τον ανεφοδιασμό στα νησιά να απαιτεί εως και 2,80 ευρώ το λίτρο.Τις σχετικές προϋποθέσεις για τα νέα μέτρα δημιουργεί καθαρός δημοσιονομικός χώρος άνω των 300 εκατομμυρίων από την καλύτερη πορεία των φορολογικών εσόδων τον περασμένο Μάιο και η σημαντική αύξηση του ΑΕΠ του α΄ τριμήνου κατά 7%.

Όλες οι ειδήσεις

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 710 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι - Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα

Ακρίβεια: Έρχονται νέα μέτρα από Ιούλιο - Επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτους και ενισχυμένο Fuel Pass

Καιρός - Μαρουσάκης: Ισχυρό κύμα ζέστης προ των πυλών - Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Αναλγησία: Χάνει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ - Πετάνε στο δρόμο στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη

Ονειρικά νερά, ελάχιστος κόσμος: Το νησί-outsider με τα ονειρώδη νερά του Ιονίου παραμένει μόνο για λίγους και καλούς

καύσιμαμέτραεπίδομα βενζίνηςακρίβειαFuel Passειδήσεις τώρα