Οικονομία|20.06.2022 13:12

Fuel Pass: Αύριο στις 15:00 οι ανακοινώσεις για το νέο επίδομα βενζίνης - Διευρυμένα ποσά και κριτήρια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα επιδότηση στα καύσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Fuel Pass 2 αναμένεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι (το εισοδηματικό κριτήριο θα φτάσει πιθανόν τα 45.000 ευρώ από 30.000 ευρώ) ενώ η τιμή της βενζίνης για τους δικαιούχους θα «πέσει» κατά 0,4 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στις 3 το μεσημέρι οι αρμόδιοι Υπουργοί αναμένεται να εξειδικεύσουν περαιτέρω τα μέτρα. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το εθνικό πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών για το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η Ελλάδα και σε αυτή την κρίση προηγείται και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση στη στήριξη της κοινωνίας», είπε και προσέθεσε ότι οι αιτήσεις για το Fuel Pass έχουν ήδη φτάσει τις 250.000.

Αναφερόμενος στην Τουρκία επισήμανε ότι «κάθε ανάλογη και αντίστοιχη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν έχει πάρει απαντήσεις της από ελληνική πλευρά απολύτως τεκμηριωμένα, με βάση διεθνές δίκαιο. Ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες για πρόσφυγες, η χώρα μας απαντά με πράξεις που διασώζουν ανθρώπινες ζωές

Καλό θα κάνουν να κοιτάξουν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που εμπορεύονται ανθρώπους», σημείωσε και προσέθεσε ότι η Ελλάδα πάντα θέλει να κρατά ανοικτούς διαύλους επικοιμωνίας, αλλά η Τουρκία «οφείλει να συνειδητοποιήσει η Τουρκία το αδιέξοδο της ρητορικής της».

Αναφορικά με τις Γαλλικές εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ενίσχυση ακροδεξιάς προβληματίζει όλους. «Βλέπουμε που οδηγεί ο λαϊκισμός και πρέπει να εστιάσουμε στην απάντηση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα, τις ανατιμήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες. Οι κρίσεις απαιτούν σταθερότητα σε όλες τις χώρες και ελπίζουμε αυτή να προκύψει μέσα από δημιουργία σταθερής κυβέρνησης στη Γαλλία», συμπλήρωσε.

Τέλος, για την αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι δε είμαστε υπό σκέψη για επαναφορά μάσκας, αφορά όλη την Ευρώπη. «Οι πολίτες έχουν δυνατότητα και ευκαιρία να κάνουν ό,τι θεωρούν για να προστατευτούν ακόμα περισσότερο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει υψηλό αριθμό testing του πληθυσμού. Ο κόσμος εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και η σύσταση, κυρίως σε όσους αισθάνονται πιο ευάλωτοι, να χρησιμοποιούν τη μάσκα ή ό,τι άλλο θεωρούν χρήσιμο», είπε.

δικαιούχοιΚυριάκος ΜητσοτάκηςκαύσιμαβενζίνηΓιάννης ΟικονόμουFuel Pass