Οικονομία|24.06.2022 14:04

Διορισμοί 8.568 Εκπαιδευτικών: Η κατανομή των θέσεων

Newsroom

Ύστερα από επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρώην Προέδρου της ΔΟΕ Δημήτρη Μπράτη που δημοσίευσε το alfavita.gr ο σχεδιασμός που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας) για την κατανομή των 8.568 διορισμών είναι ο εξής:

  • 5.000 θέσεις θα δοθούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 3.000 θα είναι για δασκάλους, οι 1.000 για νηπιαγωγούς και οι υπόλοιπες 1.000 θα δοθούν σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
  • 2.000 διορισμοί θα γίνουν για την κάλυψη κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • 1.500 διορισμοί θα γίνουν στην ειδική αγωγή, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

Όπως έγραψε το alfavita.gr και χθες για την ανακοίνωση της απόφασης κατανομής των διορισμών χρειάζεται να εκδοθεί πράξη υπουργικού συμβουλίου (ΠΥΣ), η οποία θα εγκρίνει τις πιστώσεις και η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Τι μοριοδοτεί στο σύστημα διορισμών – Προγράμματα που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών που εξειδικεύεται στην μοριοδότηση εκπαιδευτικών με προγράμματα επιμόρφωσης που πληρούν τη νομοθεσία, πραγματοποιεί αυτή την περίοδο σεμινάρια πάνω σε Ειδική Αγωγή, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση που μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς στο σύστημα ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ και Προσλήψεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πώς ο εκπαιδευτικός παίρνει μόρια και για τους δύο πίνακες

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να μοριοδοτηθεί και στους δύο Πίνακες (και στην ειδική αγωγή και στην Γενική Εκπαίδευση) με αυτό το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών πάνω στην ΕΑΕ που εντάσσει και τους επιμορφούμενους στους επικουρικούς πίνακες της ειδικής αγωγής

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr:

Πιστοποίηση Εκπαιδευτών Ενηλίκων μέσω Εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ – Πώς μπορείτε να πάρετε απευθείας συμμετοχή

Νέα Προκήρυξη ΑΣΕΠ (5Κ/2022) για προσλήψεις στο Υπ. Πολιτισμού - Αθλητισμού

ειδήσεις τώραεκπαιδευτικοί