Οικονομία|05.07.2022 14:39

ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα στήριξης: Αλλος ένας μήνας με τη ληστρική ρήτρα Μητσοτάκη

Newsroom

Την αντίδραση των τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου και Πέτης Πέρκα προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου για τους λογαριασμούς ρεύματος. Σε κοινή τους δήλωση οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει αλώβητα τα υπερκέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι πολίτες θα βλέπουν για ακόμα ένα μήνα στους λογαριασμούς τους τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση έχει ως εξής:

«Άλλος ένας μήνας επιδότησης της αισχροκέρδειας με χρήματα των πολιτών

Για άλλον έναν μήνα παραμένουν αλώβητα τα υπερκέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αφού, παρά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, δεν έχει φορολογηθεί και δεν έχει επιστραφεί ούτε ένα ευρώ στους καταναλωτές από την αισχροκέρδεια.

Για άλλον έναν μήνα θα βλέπουμε τη ληστρική ρήτρα Μητσοτάκη στους λογαριασμούς μας, αν και η κυβέρνηση θα την «καταργούσε» τον Ιούλιο. Μικρό καλάθι κρατάμε πλέον για τον Αύγουστο.

Για άλλο έναν μήνα συνεχίζεται και η αισχροκέρδεια εις βάρος όλων των καταναλωτών ακόμα και από τις γαλάζιες και χρυσοπληρωμένες διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Για ακόμη έναν μήνα όμως συνεχίζονται και οι ρευματοκοπές, ένα διαρκώς εντεινόμενο κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο η κυβέρνηση σιωπά.

Για ακόμη έναν μήνα τέλος, οι πολίτες χρηματοδοτούν την ακρίβεια στο ρεύμα, γιατί όλες οι επιδοτήσεις είναι λεφτά από τους λογαριασμούς των προηγούμενων μηνών που κακώς εισπράχθηκαν.

Για ακόμη έναν μήνα κυβέρνηση Μητσοτάκη…»

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες και εναέρια μέσα - Ανησυχία για σπίτια και Γεράνεια Όρη

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο: Οι διαφορές δεν λύνονται με «νταηλίκια» αλλά με το Διεθνές Δίκαιο

«Αυτοί ήρθαν και με βρήκαν»: Προκλητικός και αμετανόητος ο ψευτογιατρός που λέει ότι δεν είναι δολοφόνος

Μωβ μέδουσες: Τσίμπησαν γυναίκα σε παραλία στα Χανιά - Τα σημάδια μετά τα τσιμπήματα

λογαριασμοί ρεύματοςειδήσεις τώραΣωκράτης ΦάμελλοςεπιδότησηΣΥΡΙΖΑ