Οικονομία|13.07.2022 10:15

Power Pass: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για το επίδομα ρεύματος – Πώς ο υπολογισμός

Newsroom

Αγώνα δρόμου κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των αιτήσεων για το Power Pass ή αλλιώς επίδομα ρεύματος και να ξεκινήσει την Παρασκευή η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Power Pass: Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν

Συνολικά υποβλήθηκαν 2,8 εκατομμύρια αιτήσεις σε σύνολο 4 εκατομμυρίων νοικοκυριών που πληρούν το εισοδηματικό όριο των 45.000 ευρώ καθαρού οικογενειακού εισοδήματος. Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί έλεγχοι έως μεθαύριο, τότε η πίστωση των λογαριασμών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Όπως και να έχει, πάντως, ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Τα μηνύματα που θα βγάζει, είναι πλέον τα εξής:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Τα ποσά που θα δουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ, τα οποία έρχονται να... σβήσουν ένα μέρος της μεγάλης «φωτιάς» στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 -Μαΐου 2022.

Με τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας να συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις σε όλη την Ευρώπη παίρνοντας ώθηση από το ράλι στο φυσικό αέριο, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως η οριζόντια στήριξη στο ρεύμα θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται.

Διαβάστε στο imerisia.gr πώς μπορείτε να υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε από το power pass

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνες καταστροφής από μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Real FM: Καταγγέλλει εμπρησμό ο Χατζηνικολάου – Βρέθηκαν γκαζάκια στην είσοδο

Γιατί η κυβέρνηση επενδύει πολιτικά στις αλλαγές στην παιδεία: Διαχωριστικές γραμμές με το ΣΥΡΙΖΑ και μεταρρυθμιστικό αφήγημα

ΕΟΔΥ για γέλια και για κλάματα – Τα κρούσματα και τα Greek statistics

Τα απίθανα του Χόλιγουντ: 6 ταινίες τρόμου βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που σε κάνουν να τρομάζεις περισσότερο

πληρωμήPower Passεπίδομα ρεύματοςεπιδότησηδικαιούχοιειδήσεις τώρα