Οικονομία|13.07.2022 10:55

ΑΣΕΠ: Πώς αποδεικνύονται τα προσόντα - Πόσο ισχύουν οι τίτλοι σπουδών (ΦΕΚ)

Newsroom

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τη διαδικασία καθορισμού των παγίων μερών του περιεχομένου των προκηρύξεων επιλογής προσωπικού με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια στο ΑΣΕΠ. Στην ουσία πρόκειται για τον καθορισμό με τον οποίο αποδεικνύονται τα τυπικά προσόντα, όπως τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και οποιοσδήποτε άλλος ακαδημαϊκός τίτλος.

Πιο συγκεκριμένα, το ΦΕΚ περιγράφει όλα τα δικαιολογητικά - πιστοποιητικά που είναι απαραίτητα για την απόδειξη των προσόντων των υποψηφίων. Ταυτόχρονα, αναφέρεται και η ισχύς των βασικών τίτλων σπουδών, για θέσεις ΠΕ, ΔΕ, ΤΕ, η διαδικασία για τον ΕΟΠΠΕΠ, τα διδακτορικά, μεταπτυχιακά, η αναγνώριση τίτλων αλλοδαπής, οι «ισοτιμίες» και οι λοιπές βεβαιώσεις.

Ακόμα το ΦΕΚ καθορίζει τη διαδικασία απόδειξης εμπειρίας ειδικών περιπτώσεων, τη γνώση χειρισμού Υ/Η, τα πτυχία ξένων γλωσσών, τις περιπτώσεις ΑμεΑ κ.α.

Αναλυτικά το ΦΕΚ

Ποιο είναι το Απαραίτητο τυπικό προσόν για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Για τις προκηρύξεις που βγαίνουν το επόμενο διάστημα (δείτε παραπάνω) απαραίτητο τυπικό προσόν αποτελεί η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC και η Πιστοποίηση Αγγλικών

Η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC του GoLearn αποτελεί την πιο εύκολη και χαμηλού κόστους Πιστοποίηση Υπολογιστών στην Ελλάδα που οι ενήλικες ενδιαφερόμενοι για προκηρύξεις ΑΣΕΠ μπορούν να την πάρουν ακόμα και μέσα σε 2 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η Πιστοποίηση Αγγλικών του εκπαιδευτικού Οργανισμού GoLearn αποτελεί την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα την οποία κάποιος μπορεί να την πάρει ακόμα και μέσα σε μία μόνο ημέρα δίνοντας τηλεξέταση από το σπίτι του μόνο σε reading – listening (ούτε προφορικά, ούτε έκθεση).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

Το πιο εύκολο Proficiency στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται μαθήματα

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠειδήσεις τώρα