Οικονομία|28.07.2022 20:29

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 5 ευρώ το πλαφόν στα πάγια με κυβερνητική τροπολογία – Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας

Newsroom

Στα 5 ευρώ ορίζεται το πάγιο των λογαριασμών ρεύματος, όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις», είπε και συνέχισε:

«Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε».

Τι είχε πει ο Παπαθανάσης στο OPEN

Την κατάθεση τροπολογίας είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης  Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Άκη Παυλόπουλο στην τηλεόραση του OPEN.

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως: «1,1 δισ. ευρώ για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα τιμολόγια. Αυτό αναστέλλει πλήρως την ρήτρα αναπροσαρμογής, μειώνει κατά 100% τα κοινωνικά τιμολόγια, κατά 90% τα οικιακά και 80% τα εμπορικά. Πολύ γρήγορα η κυβέρνηση κάλυψε όλο το πρόβλημα της ακρίβειας. Πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, πολλά δισ. ευρώ για να στηρίξουμε αυτή την ενεργειακή κρίση. Η αναστολή έχει ανακοινωθεί για ένα χρόνο. Αναστέλλονται οι αυξήσεις των παγίων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ