Οικονομία|25.08.2022 22:21

Συνεχίζεται το ράλι των τιμών στην ενέργεια -Τα κρατικά έσοδα ξεπεράσαν τα 33 δισ. ανοίγοντας το δρόμο για νέα μέτρα στήριξης

Newsroom

Ηλεκτροσόκ προκαλούν οι λογαριασμοί ρεύματος στους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη.  

Στην Ελλάδα τα νοικοκυριά αύριο θα κληθούν να πληρώσουν 400 ευρώ τη μεγαβατόρα, ενώ στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης η τιμή της φτάνει έως τα 700 ευρώ.

Ανοδική πορεία και στο πετρέλαιο

Ανοδική πορεία καταγράφει τις τελευταίες μέρες και το πετρέλαιο με το βαρέλι να αγγίζει τα 102 ευρώ. Σύμφωνα με τους πρατηριούχους η αυξημένη ζήτηση σε πετρέλαιο κίνησης έχει αυξήσει την τιμή διυληστηρίου κατά 10 και στην αντλία 3% μέσα σε μια εβδομάδα

Η νέα αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου βάζει ξανά στο τραπέζι το fuel pass 3, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του OPEN.Ανοιχτός σε αυτό ενδεχόμενος εμφανίστηκε και  το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Είναι κάτι που θα εξετάσει το οικονομικό επιτελείο, αν χρειαστεί. Εγώ θα προτιμούσα να δω αποκλιμάκωση στην αντλία» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, τα κρατικά έσοδα ξεπέρασαν κατά 4,8 δις τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2022. Συνεπώς υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για πρόσθετα μέτρα στήριξης, όπως η επιταγή ακρίβειας ύψους 300 εκατομμυρίων ευρω, το επίδομα θέρμανσης ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ και του fuel pass 3 αν χρειαστεί ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραενέργειαFuel Passλογαριασμοί ρεύματοςακρίβεια