Οικονομία|11.09.2022 12:40

Χατζηδάκης για συντάξεις: Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Newsroom

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζω ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Στη συνέχεια τόνισε ότι η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και άνω του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, πχ της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται.

Εξήγησε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και σημείωσε ότι τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων σχολίασε ότι ορθώς ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν ντροπή και πρόσθεσε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Πέρυσι τέτοια εποχή οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 130.000.

Τέλος, συμπλήρωσε, πως στη συνέχεια το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωστής Χατζηδάκηςειδήσεις τώρααυξήσειςσυντάξεις