Eurostat: Κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζει 1 στους 5 Ευρωπαίους - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
NewsroomΣυνολικά 95,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ε.Ε., ήτοι το 21,7% του πληθυσμού, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2021.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στην Ευρώπη, ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας κατέγραψε ελαφρά αύξηση πέρυσι σε σχέση με το 2020 (94,8 εκατομμύρια ή το 21,6% του πληθυσμού).
Ειδικότερα 95,4 εκατ. άτομα στην Ε.Ε. ζούσαν την περυσινή χρονιά σε νοικοκυριά τα οποία αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (κίνδυνος φτώχειας, σοβαρός υλικός και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας). Από αυτά, περίπου 5,9 εκατομμύρια (1,3% του συνολικού πληθυσμού) ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν και τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, 73,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ε.Ε. αντιμετώπιζαν κίνδυνο φτώχειας, ενώ 27 εκατομμύρια ήταν αντιμέτωπα με σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις και 29,3 εκατομμύρια ζούσαν σε ένα νοικοκυριό με χαμηλή ένταση εργασίας.
Στην τρίτη θέση η Ελλάδα
Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού παρουσιάζει αποκλίσεις μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.. Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στη Ρουμανία (34%), τη Βουλγαρία (32%), την Ελλάδα και την Ισπανία (και οι δύο 28%).
Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στην Τσεχία (11%), τη Σλοβενία (13%) και τη Φινλανδία (14%).
- «Σπίτι μου»: Τα μέτρα της κυβέρνησης για φθηνότερη στέγη - Τα ποσά των δανείων και οι δικαιούχοι
- Φοιτητικό επίδομα: 50.000 δικαιούχοι θα το λάβουν αυξημένο - Πότε καταβάλλεται και τι θα γίνει με όσους το πήραν ήδη
- Επικαιροποιημένα εμβόλια: Οδηγός για όσα πρέπει να ξέρουμε - Οι 5 πιο κρίσιμες απαντήσεις
- Μία ώρα απ’ την Αθήνα, χαμηλές τιμές: Αυτόν τον Σεπτέμβρη όλα οδηγούν στο Αλεποχώρι
- Λίβανος: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής» η ανατίναξη γέφυρας στα νότια της χώρας - Τι λέει το Ισραήλ
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επόμενοι στόχοι οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας; Οι απειλές Τραμπ και Ιράν
- Συνελήφθησαν δυο νεαροί για τη δολοφονία του γνωστού τραγουδιστή στην Καρδίτσα - Η διαφωνία και η μοιραία μαχαιριά
- Ένοχος για απάτη με τεχνητή νοημοσύνη: Πώς «έκλεψε» εκατομμύρια από τη μουσική βιομηχανία