Οικονομία|27.09.2022 02:30

Hilton: Θεμελιώνει τη δέσμευσή της για ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Κύπρο με το διορισμό νέου Διευθυντή Ανάπτυξης

Newsroom

Η Hilton (NYSE: HLT) ανακοίνωσε στις 23 Σεπτεμβρίου τον διορισμό του Ανδρέα Κουκά στη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενόψει της συμμετοχής της Hilton στο IDEEA Hospitality Investment Forum. Ξεκινώντας άμεσα, ο Ανδρέας θα εξακολουθήσει να προωθεί την εξέλιξη της Hilton στην περιοχή, καθοδηγώντας τη στρατηγική ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων της.

Με καταγωγή από την Ελλάδα, ο Ανδρέας Κουκάς ξεκίνησε την καριέρα του στη Hilton πριν από περισσότερα από 15 χρόνια, έχοντας εργαστεί στη διαχείριση εσόδων, το μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο, προτού αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, έχει οικοδομήσει ισχυρές σχέσεις με πολλούς ανώτερους επιχειρησιακούς και εμπορικούς φορείς. Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου, ο κ. Κουκάς θα εγκατασταθεί στην Αθήνα, όπου θα αναλάβει τη στρατηγική ανάπτυξη της Hilton στην περιοχή.

Ο διορισμός αυτός ακολουθεί μια σειρά από επιτυχημένες συμφωνίες στην περιοχή, όπως το πρόσφατα εγκαινιασμένο Sea Breeze Santorini Beach Resort, Curio Collection by Hilton και το The Royal Senses Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton. Μαζί με τις εν λόγω συνεργασίες, οι πρόσφατες συμφωνίες περιλαμβάνουν τα πρώτα Hampton by Hilton και Conrad Hotels & Resorts στην Ελλάδα. Η Hilton διαθέτει επί του παρόντος τρεις μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ τρεις ακόμη πρόκειται να ανοίξουν στην Αθήνα.

Ο Alan Mantin, διευθύνων σύμβουλος ανάπτυξης στη Νότια Ευρώπη για τη Hilton, δήλωσε: «Ο διορισμός του Ανδρέα έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανάπτυξη της Hilton, καθώς επιδιώκουμε να εξελίξουμε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Με τρία ξενοδοχεία που σχεδιάζονται στην Αθήνα και μια πληθώρα νέων ευκαιριών προς εξερεύνηση σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ο διορισμός αυτός εδραιώνει τη δέσμευσή μας για επέκταση στην περιοχή. Η γνώση της αγοράς και η εμπειρία του Ανδρέα με τη Hilton τον καθιστούν ιδανικό για να ηγηθεί των σχεδίων ανάπτυξης της Hilton στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Ο Ανδρέας Κουκάς, διευθυντής ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε: «Καθώς ο τουρισμός στην Ελλάδα και την Κύπρο συνεχίζει να αναπτύσσεται, ανυπομονώ να προάγω την ανάπτυξη της Hilton στην περιοχή. Με μια κληρονομιά που εκτείνεται σε περισσότερες από έξι δεκαετίες, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιήσουμε το ισχυρό όνομα της Hilton, εισάγοντας στρατηγικά τα brand της στην αγορά. Το να ηγηθώ της ανάπτυξης της Hilton στην πατρίδα μου είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ευθύνη και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με ιδιοκτήτες και κατασκευαστές για την δημιουργία μοναδικών ξενοδοχείων».

ειδήσεις τώραξενοδοχείο HiltonHilton