Οικονομία|26.10.2022 17:26

Αυτές είναι οι 8 παρεμβάσεις για προσιτές κατοικίες στους νέους – Αποκαλυπτήρια για το «Σπίτι μου»

Newsroom

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε σήμερα Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο με το οποίο αντιμετωπίζονται νομικά ζητήματα προκειμένου η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης (Πρόγραμμα «Σπίτι μου») να πάρει σάρκα και οστά από την αρχή του 2023.

Η Στρατηγική, συνολικού προϋπολογισμού 1,74 δισ. € από την οποία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 137.000 πολίτες, εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου τα μέτρα παρουσιάστηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Οι δράσεις που εξειδικεύονται με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αφορούν στα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, την κοινωνική αντιπαροχή, καθώς και τα προγράμματα «Κάλυψη» και «Ανακαινίζω - Ενοικιάζω» (για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» που επίσης περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων, δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και ο Οδηγός προδημοσιεύθηκε).

Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην απελευθέρωση Δημόσιας περιουσίας από φραγμούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί για στεγαστικούς σκοπούς, την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και τη λήψη ειδικής μέριμνας για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής (Μάτι).

Διαβάστε στο imerisia.gr τις 8 παρεμβάσεις της κυβέρνησης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργικό Συμβούλιοειδήσεις τώραΚωστής Χατζηδάκηςκατοικίες