Οικονομία|29.10.2022 20:54

ΚΚΕ μετά την αποκάλυψη για τις παρακολουθήσεις: Επιβεβαιώνεται το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται»

Newsroom

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» σχολιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Το σχόλιο του ΚΚΕ

«Αν κάτι επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», για το οποίο η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου, είναι η ευρεία και συστηματική χρήση κακόβουλων λογισμικών από διάφορους μηχανισμούς, το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που ακυρώνει κάθε έννοια προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών και πάνω από όλα επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα "ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων"» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Κυβερνητική απάντηση στο δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις: «Απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και γεγονότα»

Για «δημοσίευμα γεμάτο εικασίες» κάνει λόγο η κυβέρνηση, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα- έγινε αφορμή για βαρύγδουπες αντικυβερνητικές κορώνες», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Όπως συμπληρώνεται, «Ουδεμία έκπληξη, αφού, όποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης και οι υπηρεσίες ασφαλείας στη χώρα μας δεν χρησιμοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕειδήσεις τώραπαρακολουθήσεις