Οικονομία|22.02.2019 12:26

ΟΑΕΔ: Αύξηση αµοιβών για κοινωφελή εργασία

Γιάννης Φώσκολος

Αυξάνονται αναδροµικά από 1ης Φεβρουαρίου οι αµοιβές των απασχολουµένων στα προγράµµατα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕ∆, µε τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Με την τροπολογία οι αµοιβές των εργαζοµένων στα κοινωφελή προγράµµατα που «τρέχουν» αλλά και σε αυτά που αναµένεται να ξεκινήσουν στο µέλλον εξισώνονται µε τον νέο αυξηµένο κατώτατο µισθό για όλους, χωρίς ηλικιακή διάκριση.

Αυτό σηµαίνει πως η ηµερήσια αµοιβή διαµορφώνεται στα 21,84 ευρώ, ενώ η µηνιαία έως τα 546 ευρώ για όλους. Μέχρι και τον Γενάρη οι αµοιβές ήταν 19,81 ευρώ ηµερησίως και όχι υψηλότερες από 495,25 ευρώ µηνιαίως για ωφελούµενους άνω των 25 ετών, ενώ για τους νεότερους έπεφταν στα 17,27 ευρώ ηµερησίως και όχι υψηλότερες από 431,75 ευρώ µηνιαίως.

Επίσης διατηρείται η πρόβλεψη της προσαύξησης κατά 25% σε περίπτωση βραδινής απασχόλησης, µε αποτέλεσµα οι αποδοχές να διαµορφώνονται σε 27,30 ηµερησίως για βραδινή απασχόληση και όχι υψηλότερες από 682,5 ευρώ µηνιαίως. «Κάνουµε πράξη τη δέσµευσή µας για βελτίωση των µισθών των εργαζοµένων και των νέων.

Επιστρέφουµε στους εργαζόµενους ένα µέρος από όσα τους αφαίρεσαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούµενων κυβερνήσεων» τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου. Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραµµάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και για τους ωφελούµενους που απασχολούνται για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστηµάτων της χώρας.

Στο συγκεκριµένο πρόγραµµα απασχολούνται ήδη 5.066 εργαζόµενοι, µε αντικείµενο την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΟΑΕΔπρόγραμμα κοινωφελούς εργασίαςκοινωφελής εργασία