Οικονομία|10.11.2022 07:40

Χριστούγεννα 2022: Στα ύψη οι τιμές των στολιδιών – Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Newsroom

Πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσουν οι αγορές του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Ωστόσο η ενεργειακή κρίση… αναγκάζει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους, ιδίως ως προς τα λαμπάκια .

Το κόστος του ρεύματος που καινέ τα λαμπάκια επηρεάζεται από την τεχνολογία τους αλλά και από το πόσες ώρες θα καίνε κάθε ημέρα, με τους ειδικούς να προτείνουν και για οικονομία και για ασφάλεια, να τα σβήνουμε πριν πάμε για ύπνο.

Χριστούγεννα: Στα ύψη οι τιμές των στολιδιών

Οι τιμές στα λαμπάκια έχουν στην πλειοψηφία τους μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με πέρυσι, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις που η τιμή έχει απογειωθεί, σύμφωνα με το MEGA.

Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν σειρές με 100 λαμπάκια τεχνολογίας LED με προγράμματα που καθορίζουν πώς θα αναβοσβήνουν, με την τιμή τους από 11,99 να έχει πάει εφέτος στα 19,90.

Από την άλλη, σε σταθερή τιμή, στα 18.90 ευρώ, πωλούνται 200 λαμπάκια τύπου κουρτίνας, τιμή που είχαν και πέρυσι, μόνο δηλαδή για τον στοιχειώδη στολισμό ένα σπίτι θα δώσει 38€ και 80 λεπτά.

Υπάρχει ακόμα μία κατηγορία, φωτάκια που είναι smart, που μπορούμε να τα ανάψουμε και να τα σβήσουμε μέσα από το κινητό μας.

Αν ένα σπίτι θέλει να βάλει και λαμπάκια ή έναν φωτεινό Άγιο Βασίλη στο μπαλκόνι θα πρέπει να υπολογίζει από 20 – 100 ευρώ.

Χριστούγενναειδήσεις τώραχριστουγεννιάτικο δέντρο